بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان، علی خاکسار، سهشنبه 5 دیماه گفت: براساس سیاست جدید وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میزهای تخصصی با حضور صاحبان نظر در حوزههای متعدد همچون سلامت، میراث جهانی، کشاورزی و عشایری، روستایی ، تولید محتوا و اطلاع رسانی به منظور ایجاد هماهنگی، همافزایی و اتخاذ تدابیر و خطمشی منسجم با موضوعات مرتبط تصمیمات اجرایی در استان همدان تشکیل شده است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان به آثار ثبت شده در عرصه جهانی از همدان اشاره کرده و گفت: در استان همدان، منبت ملایر، سفال شهر لالجین، بنای جهانی علویان، 2 کاروانسرای فرسفج و تاج آباد که در ردیف کاروانسراهای در حال ثبت بوده و منظر تاریخی شهر هگمتانه تا همدان از جمله آثار جهانی همدان هستند.
او افزود: بهعنوان مثال امروز شهر جهانی سفال لالجین به استان تعلق ندارد بلکه یک مقصد هنری و توریستی جهانی است و همین طور بنای واجد ارزش علویان از روزی که در سازمان آیسکو به عنوان یک اثر اسلامی ثبت شده نگاه به آن متفاوت است و معرفی و به نمایش گذاشته شدن مبل منبت ملایر در همه رویدادهای جهانی هم اکنون به یک اتفاق خاص تبدیل شده است.
خاکسار در زمینه جایگاه میزهای تخصصی گردشگری به تدابیر لازم برای اجرایی کردن پیشنهادهای مطرح در این جلسات اشاره کرده و گفت: در این میزها تلاش میکنیم از نظرات و راهکارهای ذینفعان و تأثیرگذاران حوزه گردشگری برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم.
مدیر پایگاه محوطه باستانی هگمتانه نیز در این میز تخصصی گردشگری میراثجهانی گفت: این میز شرایط را به گونه ای محیا میکند تا همه ایدهها و راهکارها کارشناسانه بررسی شود و فرصتها قبل از رنگ باختن و تبدیل شدن به تهدیدها واکاوی شود .
صاحب محمدیان منصور گفت: در حال حاضر به این مهم رسیدهایم که بزرگترین چالش هگمتانه این است که برای معرفی این سایت تاریخی به مردم همدان یا همان جامعه محلی باید تلاش بیشتری کنند.
او افزود: تحلیل آمار و دادههای بازدیدها نتایج ارزشمندی را به ما نشان میدهد که برای حل و فصل چالشهای مرتبط به آن باید تلاش کنیم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا به اهمیت پرداختن به موضوع هگمتانه از منظر جهانی شدن اشاره کرد و گفت: خلوتی رفت و آمد گردشگر و یا مردم محلی در زمستان هگمتانهای که قرار است نام همدان را جهانی کند، مشهود است، که این مهم نیازمند بازنگری و ارائه راهکار و برنامه بوده و سایت هگمتانه با همکاری بین شهرداری و میراثفرهنگی در زمستان میتواند به یک مکان برای ساخت سازههای برفی، در قامت یک رویداد یا مسابقه انتخاب شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/